Ofte stilte spørsmål

1HVOR MYE KOSTER ET TØMMERHUS?

Prisen på et hus avhenger av tømmerveggens kvadratur. Prisen på et hus med 100 m2 kan være forskjellig, avhengig av antall kvadratmeter tømmer nødvendig for å bygge et tømmehus. I dette eksemplarisk tilfellet, kan prisen på et hus med 100 m2 være 17,000 til 23,000 Euro. Prisen kan endres avhengig av antall indre tømmer partisjoner, og hva som er høyden av taket.

Dette er bare et eksempel og det er snakk om en ganske stor bolig hus. Kanskje Dere trenger et mindre objekt, som kan bygges på et lavere budsjett.

 

2HVA SLAGS TRE BRUKES TIL Å BYGGE ET TØMMERHUS?

Tømmerhus konstrueres utelukkende i furu.

Anta gran kan ikke brukes fordi det er unnvikende. Det er risiko for at over tid en viss prosentandel av veggene (ca 5-10%) vil splitte og Dere vil se utsiden fra innsiden.

 

3ER HUSENE BYGGET AV DERE EGNET FOR Å LEVE I VINTEREN, NÅR DET ER VELDIG KALDT?

Hele saken avhenger av valgt byggeteknologi. Vi foreslår to alternativer:

Første. Tømmerhus etter norsk teknologi som er virkelig egnet til å leve i vinteren.

Andre. Rundtømmer teknologi. Det er folk som bygger huser av rundtømmer og bor i dem året rundt, men teknologien er ikke veldig aktuel i en kald årstid. Lite hus bygget i henhold til denne teknologien brukes heller som sommerhus, fritidsboliger eller uthus.

 

4HVA ER PRIS PÅ ET LITE HUS?

Prisen på et tømmerhus beregnes etter kvadratur av tømmervegger. Norske laftehus i dag koster 78 EUR, og et hus laget i rundtømmer - 41 EUR. Prisene er eksklusive merverdiavgift.

5HVA ER INKLUDERT I PRISEN?

Prisen inkluderer:

  • yttere tømmervegger 
  • interne tømmervegger 
  • overlegg 
  • hvelver
  • takbalk 
  • balkong og terrasse konstruksjon

 

6ER STOKKENE SOM BRUKES FOR Å BYGGE IMPREGNERT?

Ja, alle stokkene som brukes i konstruksjonen impregneres umiddelbart etter kuttet. Ellers impregneringen ikke fungerer fullt ut.

7HVORDAN PRISEN PÅ ET TØMMERHUS KAN REDUSERES?

Ved prosjektering, alle de interne skillevegger avtales med hver enkelt klient, hvor man kan spare litt. Noen av eller de fleste av skilleveggene kan være tømmervegger, som er billigere, og noen ganger høyden på veggen kan bli redusert, og det betyr at kostnaden kan reduseres med 25-30%.

8HVA SLAGS MATERIALE BRUKES TIL Å TETTE MELLOM STOKKENE?

Vanligvis kun lin brukes, men hvis en klient ønsker noe annet pakkemateriale, er det mulig.

9KAN DERE UTFØRE ET FULLT UTSTYRT HUS (TIL NØKKELEN)?

Ja, det kan vi. Fordi huser har en tendens til ”å sette seg ned”, bør dere vite hvordan dere skal sette inn vinduer, dører og hvordan dere installerer interiør og skillevegger. Hvor det er forutsatt at arbeidet utføres ikke av våre arbeidere, finner vi ut i begynnelsen av prosjektet hvordan dere kan gjøre det med de andre mestere som vil være ansvarlig for det. Det er sant at noen land ikke har rett til å utføre elektrisitetsverk og avløpsetaten.

10KAN INTERNE VEGGER GJØRES I TYNNERE STOKKER?

Vi anbefaler ikke det – dere bør heller installere skillevegger. Etter huset er bygget, det setter seg ned, og hvis partisjoner er tynnere, vil denne prosessen annerledes og uregelmessig, og det kan resultere i flere bekymringer ved byggen.

11ER HUSETS SAMLING PÅ EN KLIENTENS TOMT INKLUDERT I PRISEN?

Nei, samlingen er ikke inkludert i prisen. Denne tjenesten er ikke veldig dyrt. Prisen beregnes avhengig av hvor tomten ligger.

Prisen på samling av et hus med 100 m2 er 1500-2500 Litas i Litauen, og 1200-2300 Euro i utlandet, avhengig av landen.

 

12HVOR MANGE LASTEBILER TRENGER VI FOR Å TRANSPORTERE ET HUS?

Et hus med 100 m2 passer vanligvis inn i en lastebil.

13ER DET EN FORSKJELL HVA SLAGS HUS BLIR BYGGET – TO- ELLER EN-ETASJE?

I forstand av bekvemmelighet - hver på sin måte.

Om økonomi - det er billigere å bygge et to-etasjes hus.

Prisen på et en-etasje hus vil være høyere enn to-etasjes, fordi:

  • hustuften er større og prisen er høyere 
  • ramme er også dyrere 
  • takets kvadratur er mye høyere.

 

14BYGGER DERE HUS BARE ETTER SINE FORESLÅTTE PROSJEKTER ELLER DERE KAN BRUKE OGSÅ NOEN INDIVIDUELLE PROSJEKTER?

Siden et hus er for hver familie en stor investering, er det de fleste boliger er bygget spesielt etter individuelle prosjekter.

15HVIS JEG HAR ET MURHUS PROSJEKT, KAN DERE LAGE ET TØMMERHUS ETTER DET?

For å svare konkret, bør vi se deres eksisterende prosjekt. I de fleste tilfeller er det mulig, og vi har gjørt det. Det er noen ganger nødvendig å endre den interne oppsettet av partisjoner i prosjektet, og resten er riktig.

16HVA BØR VÆRE HUSTUFTEN I TILFELLE AV ET TØMMERHUS?

Det er ingen forskjell. Noen ganger bygges husene selv på stylter. I dette tilfellet, bør mer tas hensyn til stedet hvor tomten ligger, og settes krav til installasjon av hustuften i henhold til det.

17HVA ER DET RIKTIG STRØM INNFØRINGSPROSESS I ET TØMMERHUS?

Hullene bores eller det er en mulighet til å bli med oss til et verksted, når huset er allerede bygget. I stedet bestemmer dere hvor dere ønsker å ha noen brytere, stikkontakter osv.

18HVA SLAGS TAK ER BEST Å BRUKE PÅ ET TØMMERHUS?

Den beste tak for et tømmerhus er et tunge tak for å gjøre trykket på huset slik at det ”sitter ned”. I de skandinaviske landene bruker folk et grønt tak dekket med jord.  Her i Litauen er det ikke veldig populært, så det er best å bruke fliser. Hvis dere er bekymret for at flisen er svært dyrt, bruk av betongstein som er bare litt dyrere enn bitumenhelvetesild eller blikktak.

19HVOR LANG ER LEVETIDEN PÅ ET TØMMERHUS?

Et tømmerhus tjener minst 100 år.